Guardonades del XI Premis Gaudí

Ahir a la nit, es van entregar els Premis Gaudí de l'acadèmia de cinema català. La guanyadora a millor pel·lícula va ser "les distàncies" que vàrem gaudir el trimestre passat a Teatresdespí.

Però la gran guanyadora de la nit va ser "entre dues aigües", que va guanyar 5 premis Gaudí entre elles a millor pel·lícula de parla no catalana i millor direcció. Aquesta pel·lícula es pot veure a Teatresdespí el pròxim 21 de març a les 20 hores al Teatre Mercè Rodoreda, junt amb altres premiades com "Petra" (21 de febrer) o "el fotògraf de Mauthausen" que es va projectar el passat 17 de gener.

A continuació el llistat complet de les guardonades.

Guardonades - XI Premis Gaudí


 Millor pel·lícula

LES DISTÀNCIES, dirigida per Elena Trapé, escrita per Elena Trapé, Miguel Ibáñez Monroy i Josan Hatero i produïda per Coming Soon Films (Marta Ramírez) i producció associada de Televisió de Catalunya (Cruz Rodríguez), Busse&Halberschmidt (Marcelo Busse), Miss Wasabi Films (Isabel Coixet) i la participació de TVE i Movistar+.

Millor pel·lícula en llengua no catalana

ENTRE DOS AGUAS, dirigida per Isaki Lacuesta, escrita per Isaki Lacuesta, Isa Campo i Fran Araújo i produïda per La Termita Films S.L. (Isa Campo), BTeam S.L. (Alex Lafuente), All Go Movies S.L. (Álvaro Alonso), Mallerich Films Paco Poch (Paco Poch), amb producció associada de Bord Cadre Films (Dan Wechsler) i Studio Indie Productions (Rodrigo Tarazona), amb la participació de Televisió de Catalunya, Canal Sur i Movistar+.

Millor direcció

Isaki Lacuesta, per ENTRE DOS AGUAS

Millor guió

Celia Rico, per VIAJE AL CUARTO DE UNA MADRE

Millor protagonista femenina

Lola Dueñas, per VIAJE AL CUARTO DE UNA MADRE

Millor protagonista

Israel Gómez Romero, per ENTRE DOS AGUAS

Millor direcció de producció

Eduard Vallès i Hanga Kurucz, per EL FOTÓGRAFO DE MAUTHAUSEN

Millor Pel·lícula Documental

Petitet, dirigida i escrita per Carles Bosch i produïda per Lastor Media (Tono Folguera i Carles Bosch), Turkana Films (Rosa Maria Fusté i Alfonso Par), Vilaüt Films (Sergi Moreno) i Televisió de Catalunya (Jordi Ambròs).

Millor Curtmetratge
La última Virgen, dirigit per Bàrbara Farré, escrit per Bàrbara Farré i Lucas Casanovas i produït per Escac Films (Sergi Casamitjana i Lita Roig).

Millor Pel·lícula per a Televisió
Vida Privada, dirigida per Sílvia Munt, escrita per Coral Cruz, basada en la novel·la de J.M de Sagarra i produïda per Oberon Cinematogràfica (Antonio Chavarrías), amb coproducció de Televisió de Catalunya (Oriol Sala-Patau i Cruz Rodríguez).

Millor Pel·lícula d'Animació

Memòries d'un home en pijama, dirigida per Carlos Fernández de Vigo, escrita per Paco Roca, Ángel de la Cruz i Diana López Varela i produïda per Dream Team Concept (Jordi Mendieta i Ángel de la Cruz), LadyBug (Ángel de la Cruz) i Hampa Studio (Alejandro Cervantes).

Millor Direcció Artística

Rosa Ros, per El Fotógrafo De Mauthausen

Millor Actriu Secundària

Anna Castillo, per Viaje Al Cuarto De Una Madre

Millor Actor Secundari

Oriol Pla, per Petra


Millor Muntatge
Sergi Dies, per Entre Dos Aguas

Millor Música Original
Kiko Veneno i Raül Refree, per Entre Dos Aguas

Millor Fotografia
Diego Dussuel, per Entre Dos Aguas

Millor Vestuari
Mercè Paloma, per El Fotógrafo De Mauthausen

Millor So
Alejandro Castillo i Amanda Villavieja, per Entre Dos Aguas

Millors Efectes Visuals
Laura Pedro, Lluís Rivera i Ricard Barriga, per Superlópez

Millor Maquillatge i Perruqueria
Caitlin Acheson i Jesús Martos,per El Fotógrafo De Mauthausen

Millor Pel·lícula Europea
Cold War, dirigida i escrita per Pawel Pawlikowski i produïda per MK2 Productions, Apocalypso Pictures, Film4, Opus Film, Protagonist i BFI Film Fund.